Chłodnik z buraka z czosnkiem View larger

Chłodnik z buraka z czosnkiem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
4 buraki; 1 l wody; 3 większe gruntowe ogórki; 2 rzodkiewki; 1 l kefiru; 1 duży ząbek czosnku; sól; pieprz; koper; jajo

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Buraki obrać, umyć, przełożyć do garnka. Dolać wodę i ugotować do miękkości. Wystudzone buraki, rzodkiewkę oraz ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojony koper, sól oraz pieprz do smaku. Dolać kefir i wodę, która została z gotowania buraków. Całość dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Podawać z ugotowanym na twardo jajem.

Porcja 100 g ma ok. 35 kcal (bez jaja)

Opinie

Napisz opinię

Chłodnik z buraka z czosnkiem

Chłodnik z buraka z czosnkiem

24 other products in the same category: