Krem jarzynowy z kiszonym ogórkiem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
2 l wody; 1/2 kg ziemniaków; ok. 1/2 kg selera; 2 pietruszki; ok. 470 g marchewki; 3-4 średnie ogórki kiszone; 1 łyżka śmietany 12%; sól; pieprz; wegeta; świeży koper

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki, pietruszkę, marchewkę oraz seler obrać, umyć, pokroić na kostkę i przełożyć do dużego garnka. Dolać wodę. Gotować do miękkości warzyw. Następnie pokroić ogórki kiszone na małe kawałki i dodać do ugotowanych warzyw. Po 15 minutach zmiksować blenderem wszystkie produkty znajdujące się w garnku. Dodać śmietanę i świeży, pokrojony koperek. Całość wymieszać. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Porcja 100 g ma ok. 17 kcal

Opinie

Napisz opinię

Krem jarzynowy z kiszonym ogórkiem

Krem jarzynowy z kiszonym ogórkiem

24 other products in the same category: