Krem z pomidorów View larger

Krem z pomidorów

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
ok. 1200 g dojrzałych pomidorów; 3 marchewki; 2 pietruszki; 1 cebula; 3 ząbki czosnku; 3 szklanki wody; 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1 i 1/2 łyżeczki soli himalajskiej; świeżo zmielony pieprz; 1 łyżka oliwy; 1 łyżka śmietany 12%


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i zmielić blenderem. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka, dolać wodę i gotować do miękkości. Ugotowane warzywa zmielić (wraz z wodą, która została) zapomocą blendera. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę i czosnek. Składniki umieścić w jednym garnku, doprawić przyprawami oraz śmietaną. Wymieszać. Podawać na ciepło.

Przygotowany krem 2,5 l ma ok. 660 kcal
Porcja 240 g ma ok. 65 kcal

Opinie

Napisz opinię

Krem z pomidorów

Krem z pomidorów

24 other products in the same category: