Rosół na pieczonych udkach

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

2 udka z kurczaka; 2,5 litra wody; 1 duża pietruszka; 2 marchewki; 1/2 dużego selera; 1 cebula "opalona" nad ogniem; 2 liście laurowe; 5 ziaren ziela anielskiego; sól do smaku; pieprz do smaku 

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
1 łyżka wegety; 1 łyżeczka ostrej papryki; 1 łyżka ziół prowansalskich; 2 łyżki oleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA MARYNATY
W miseczce umieścić podane składniki na marynatę i dobrze je wymieszać.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Udka umyć, osuszyć. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso, przykryć pojemnik i odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie przełożyć udka do żaroodpornego naczynia i piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 240 stopni (termoobieg). Upieczone udka przełożyć do dużego garnka, dolać wodę, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na niewielkim ogniu przez 3 godziny. Doprawić pieprzem i solą. Przygotowany rosół nalewać gorący i podawać z makaronem.

Opinie

Napisz opinię

Rosół na pieczonych udkach

Rosół na pieczonych udkach

SKŁADNIKI

2 udka z kurczaka; 2,5 litra wody; 1 duża pietruszka; 2 marchewki; 1/2 dużego selera; 1 cebula "opalona" nad ogniem; 2 liście laurowe; 5 ziaren ziela anielskiego; sól do smaku; pieprz do smaku 

24 other products in the same category: