Barszcz ukraiński z jajkiem przepiórczym View larger

Barszcz ukraiński z jajkiem przepiórczym

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1 korpus; 2 kurze łapki; 2 l wody; 2 większe buraki; 2 marchewki; 1 pietruszka; 3 ziemniaki; 1 pora; 1/2 selera; 400 g fasoli białej z puszki; 1 łyżeczka octu; 1 łyżeczka cukru; 2 kostki drobiowo-wołowe; 2 ząbki czosnku; jaja przepiórcze

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włożyć mięso do garnka, nalać troszkę wody i zagotować. Gdy pojawią się szumowiny, wylać wodę. Przełożyć mięso do dużego garnka i wlać wodę w ilości podanej w składnikach. Obraną marchewkę, pietruszkę, seler włożyć do garnka z mięsem oraz porę i jednego buraka pokrojonego w ćwiartki albo grube plastry. Po godzinie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz drugiego buraka tak samo pokrojonego. Pod koniec dodać kostki, ocet, cukier, czosnek i pieprz do smaku. Jajka ugotować na twardo (3 minuty), obrać. Gdy zupa będzie rozlana do miseczek lub talerzy, położyć na wierzchu połówki jajek. 

Opinie

Napisz opinię

Barszcz ukraiński z jajkiem przepiórczym

Barszcz ukraiński z jajkiem przepiórczym

SKŁADNIKI
1 korpus; 2 kurze łapki; 2 l wody; 2 większe buraki; 2 marchewki; 1 pietruszka; 3 ziemniaki; 1 pora; 1/2 selera; 400 g fasoli białej z puszki; 1 łyżeczka octu; 1 łyżeczka cukru; 2 kostki drobiowo-wołowe; 2 ząbki czosnku; jaja przepiórcze

24 other products in the same category: