Zupa z warzyw na maśle View larger

Zupa z warzyw na maśle

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

2 średnie marchewki; 1 duża pietruszka; 1/2 selera (korzeń); 1 mała pora; 3 łodygi selera naciowego; 100 g masła; 170 g śmietany 18%; 2 kostki rosołowe; 2 l wody; 3 duże ziemniaki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze paski. Porę i seler naciowy umyć i również pokroić na paski. Długość kawałków wszystkich warzyw ok. 6 cm. Masło rozpuścić w dużym garnku, dodać pokrojone jarzyny i dusić ok. 10 minut. Po tym czasie dolać wodę, kostki i gotować do miękkości. Na końcu dodać śmietanę. 

Opinie

Napisz opinię

Zupa z warzyw na maśle

Zupa z warzyw na maśle

SKŁADNIKI

2 średnie marchewki; 1 duża pietruszka; 1/2 selera (korzeń); 1 mała pora; 3 łodygi selera naciowego; 100 g masła; 170 g śmietany 18%; 2 kostki rosołowe; 2 l wody; 3 duże ziemniaki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze paski. Porę i seler naciowy umyć i również pokroić na paski. Długość kawałków wszystkich warzyw ok. 6 cm. Masło rozpuścić w dużym garnku, dodać pokrojone jarzyny i dusić ok. 10 minut. Po tym czasie dolać wodę, kostki i gotować do miękkości. Na końcu dodać śmietanę. 

24 other products in the same category: