Rosół domowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
150 g wołowiny (rostbef); korpus (400 g); 6 kurzych łapek; 3 marchewki; 2 pietruszki; por; kawałek selera; cebula (opieczona nad ogniem); 5 kulek ziela angielskiego; 2 liście laurowe; 1 łyżeczka kolorowego pieprzu w kulkach; 2 i 1/2 litra wody; 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem; natka pietruszki; makaron

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyć i przełożyć do garnka. Nalać tyle wody, żeby zakryło mięso. Zagotować. Gdy pojawią się szumowiny, wylać wodę z garnka, opłukać mięso i nalać świeżą wodę w ilości podanej w składnikach. Jarzyny obrać i włożyć do garnka z mięsem. Cebulę opiec nad ogniem i dodać do jarzyn. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz oraz kostki rosołowe. Całość gotować na małym ogniu bez przykrycia ok. 3 godzin. Ugotować makaron, przełożyć na talerz, na środku położyć ugotowaną, pokrojoną drobno marchewkę oraz pokrojoną natkę pietruszki. Nalać porcję rosołu. 

Opinie

Napisz opinię

Rosół domowy

Rosół domowy

SKŁADNIKI
150 g wołowiny (rostbef); korpus (400 g); 6 kurzych łapek; 3 marchewki; 2 pietruszki; por; kawałek selera; cebula (opieczona nad ogniem); 5 kulek ziela angielskiego; 2 liście laurowe; 1 łyżeczka kolorowego pieprzu w kulkach; 2 i 1/2 litra wody; 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem; natka pietruszki; makaron

24 other products in the same category: