Żur z jajem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
3 l wody; 1/2 kg wędzonej szynki; 3-4 średnie ziemniaki; 2 marchewki; 1 pietruszka; 1 mały seler; 1 mała pora; 3 ząbki czosnku; 1 cebula; 2 łyżki masła; 1 łyżeczka chrzanu; 370 g żurku domowego ze słoika; sól; pieprz; 1 łyżka majeranku; 1-2 jaja

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do dużego garnka włożyć szynkę i wlać 3 l wody. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz porę obrać, umyć i przełożyć do garnka z szynką. Tak samo zrobić z ziemniakami obranymi i pokrojonymi w kostkę. Cebulę drobno pokroić, czosnek wycisnąć przez wyciskarkę i podsmażyć na maśle, na złoty kolor. Gdy cebulka i czosnek będą przygotowane, przełożyć zawartość patelni do reszty gotujących się produktów. Gotować na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie dodać żurek domowy, chrzan, pieprz, sól i majeranek. Gotować jeszcze przez kolejną godzinę. Podawać z jajem ugotowanym na twardo. 

Opinie

Napisz opinię

Żur z jajem

Żur z jajem

SKŁADNIKI
3 l wody; 1/2 kg wędzonej szynki; 3-4 średnie ziemniaki; 2 marchewki; 1 pietruszka; 1 mały seler; 1 mała pora; 3 ząbki czosnku; 1 cebula; 2 łyżki masła; 1 łyżeczka chrzanu; 370 g żurku domowego ze słoika; sól; pieprz; 1 łyżka majeranku; 1-2 jaja

24 other products in the same category: