ZUPA GULASZOWA View larger

Zupa gulaszowa

 

 

Nowy

SKŁADNIKI

2 l wody; 2 żółte papryki; 2 czerwone papryki; 1/2 kg mięsa - łopatki; 2 średnie cebule; 200 g pieczarek; 2 średnie ziemniaki; 4 łyżki oleju; 1 opakowanie sosu pomidorowego w kartonie (500 ml); 1 kostka mięsna pieczeniowa; 1 kostka warzywna; 1 czubata łyżka łagodnej papryki w proszku; 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku; pieprz; sól

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do dużego garnka wlać wodę. Papryki umyć, pozbyć się ziaren i pokroić w cienkie paski, a paski na małe kawałki. Wrzucić do garnka z wodą. Na patelni usmażyć mięso pokrojone w kostkę, na 2 łyżkach oleju. Gdy mięso będzie podsmażone przełożyć do garnka z papryką. Pieczarki umyć i pokroić w drobne kawałki. Tak samo postąpić z cebulą. Razem wrzucić na patelnię i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Gdy pieczarki i cebula będą miały złoty kolor przełożyć całość do garnka z papryką. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na duże kawałki i również dodać do garnka z papryką. 

Po godzinie gotowania na średnim ogniu, dodać kostki:  mięsną pieczeniową oraz warzywną, paprykę słodką i ostrą, pieprz, sól, pomidory z kartonika. Zupę gotować jeszcze przez 1 godzinę na mniejszym ogniu bez przykrycia.

Opinie

Napisz opinię

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

SKŁADNIKI

2 l wody; 2 żółte papryki; 2 czerwone papryki; 1/2 kg mięsa - łopatki; 2 średnie cebule; 200 g pieczarek; 2 średnie ziemniaki; 4 łyżki oleju; 1 opakowanie sosu pomidorowego w kartonie (500 ml); 1 kostka mięsna pieczeniowa; 1 kostka warzywna; 1 czubata łyżka łagodnej papryki w proszku; 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku; pieprz; sól

24 other products in the same category: