Barszcz czerwony

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (4 porcje)
300 g mięsa wołowego; 6 średnich buraków; 1 cebula, seler; 1 pietruszka; 2 marchewki; 1 l wody; sok z 1/2 cytryny lub łyżka octu; 2 ząbki czosnku, liść laurowy; sól; pieprz; 5-6 ziaren ziela angielskiego; śmietana 18%


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso umyć i włożyć do garnka. Pietruszkę, marchewki, seler i buraki obrać, opłukać i dodać do mięsa. Cebulę opalić nad ogniem i również tam włożyć. Dodać liść laurowy, ziele angielskie. Ugotować wywar. Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy barszcz będzie gotowy, przecedzić go przez sito, doprawić cukrem, octem lub sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Udekorować śmietaną.

Opinie

Napisz opinię

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

24 other products in the same category: