Babka piaskowa

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
5 jaj; 1/2 kostki roztopionej margaryny; 1 szklanka cukru; 1 cukier waniliowy; 1 szklanka mąki pszennej (tortowa extra); 1 szklanka mąki ziemniaczanej; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżeczki aromatu waniliowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Formę do babki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Nastawić piekarnik na 200 stopni. Jaja wbić do miski, dodać cukier. Ze składników utrzeć gładką, puszystą masę. Następnie dodać mąki: pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, aromat oraz margarynę. Dokładnie połączyć wszystkie produkty. Gładką masę wylać do formy. Piec przez 30 minut. Najlepiej sprawdzać drewnianym patyczkiem czy babka jest upieczona. Podawać samą, z cukrem pudrem lub polewą.

Opinie

Napisz opinię

Babka piaskowa

Babka piaskowa

30 other products in the same category: