Babeczki z masą budyniową i gruszką

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI NA BABECZKI
Przepis na słodkie babeczki tutaj.

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ
1 budyń czekoladowy z cukrem; 2 szklanki mleka do sporządzenia budyniu; 130 g opakowania sera Ricotta; 1 łyżka mleka słodzonego, skondensowanego z tubki

DODATKOWO
Kawałek czekolady mlecznej do udekorowania; cukier puder do dekoracji; kolorowe małe kuleczki do dekoracji; gruszka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Odstawić do przestygnięcia. Gdy będzie zimny, dodać mleko słodzone oraz serek i całość połączyć za pomocą miksera lub blendera. Nakładać po łyżeczce masę budyniową do kruchej babeczki, a do środka wsunąć plasterek gruszki (bez skórki). Brzegi posypać przesianym cukrem pudrem oraz startą na małych oczkach czekoladę. Wierzch posypać kolorowymi kuleczkami. 

Opinie

Napisz opinię

Babeczki z masą budyniową i gruszką

Babeczki z masą budyniową i gruszką

30 other products in the same category: