Babka podwójnie pomarańczowa

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1/4 kostki margaryny; 2 jaja; 1/2 szklanki cukru pudru; 1/2 szklanki mąki pszennej; 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 opakowania pomarańczowego kisielu; starta skórka z połowy pomarańczy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Margarynę rozpuścić w rondelku. Jajka wbić do miski i ubijać z cukrem do czasu aż powstanie puszysta masa. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kisiel (proszek), rozpuszczony tłuszcz i startą skórkę z pomarańczy. Całość dobrze wymieszać i przełożyć do foremki. Piec w 170 stopniach przez 35 minut.

SKŁADNIKI NA SOS
sok z 1/2 pomarańczy; 4 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki pomarańczowego kisielu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SOSU POMARAŃCZOWEGO
Do rondelka wlać sok z pomarańczy, dodać cukier puder. Całość gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając. Dodać partiami 3 łyżeczki kisielu (w proszku), mieszać przez chwilę. Odstawić. Podawać z pomarańczową babką.

Opinie

Napisz opinię

Babka podwójnie pomarańczowa

Babka podwójnie pomarańczowa

30 other products in the same category: