Biszkopt

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (duży biszkopt)
1 szklanka cukru; 1 i 1/2 szklanki pszennej mąki; 6 jaj; 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Białka ubić na sztywno. Osobno ubić żółtka z cukrem za pomocą miksera. Gdy żółtka z cukrem będą puszystą masą, dodać mąkę (przesianą przez sito) i proszek do pieczenia. Na końcu dodać ubite białka. Wymieszać je delikatnie łyżką z resztą składników. Piec ok. 40 minut w 180°C.

SKŁADNIKI NA MAŁY BISZKOPT

1 szklanka mąki; 3/4 szklanki cukru; 3-4 jaja; 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Opinie

Napisz opinię

Biszkopt

Biszkopt

30 other products in the same category: