PLACKI KABACZKOWE Z CEBULKĄ I KOPERKIEM
SKŁADNIKI (11 sztuk)
- 1 kg kabaczka
- 2 cebule
- olej
- 2 jaja
- 6 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżka świeżego lub mrożonego koperku
- śmietana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kabaczek umyć, obrać ze skóry, wydrążyć łyżką środek z pestkami i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
- Posypać solą (ok. 2 łyżeczki) i odstawić na 15 minut
- Kabaczek przełożyć na sito i odcisnąć sok
- Cebulkę pokroić na drobną kostkę, usmażyć na złoty kolor i przełożyć do kabaczka
- Dodać także jaja, pokrojony drobno koperek oraz mąkę
- Doprawić solą oraz pieprzem
- Smażyć z dwóch stron
- Podawać ze śmietaną