Nowy
SKŁADNIKI
180 ml wody; szczypta soli; 100 g masła; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 200 g mąki pszennej; 4 jajka; olej do smażenia
SKŁADNIKI NA LUKIER
200 g cukru pudru; 1 łyżeczka cynamonu; 1 łyżka soku z cytryny; 4 łyżki gorącej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA LUKRU
Do miseczki wsypać cukier, dodać cynamon, sok z cytryny oraz wodę. Składniki dokładnie wymieszać.
This product is no longer in stock
Availability date:
Hurros w lukrze cynamonowym
SKŁADNIKI
180 ml wody; szczypta soli; 100 g masła; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 200 g mąki pszennej; 4 jajka; olej do smażenia
SKŁADNIKI NA LUKIER
200 g cukru pudru; 1 łyżeczka cynamonu; 1 łyżka soku z cytryny; 4 łyżki gorącej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA LUKRU
Do miseczki wsypać cukier, dodać cynamon, sok z cytryny oraz wodę. Składniki dokładnie wymieszać.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W rondlu umieścić wodę, sól, ekstrakt waniliowy oraz masło. Gdy masło rozpuści się, a woda zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień na najmniejszy, następnie jednym ruchem wsypać odmierzoną ilość mąki, energicznie mieszając, do momentu, aż składniki połączą się, a powstała masa zacznie odchodzić od ścian garnka. Odstawić do całkowitego przestygnięcia. Następnie dodawać kolejno jajka. Dokładnie wymieszać masę.
Przygotowane ciasto przełożyć do szprycy cukierniczej. Papier do pieczenia posmarować olejem i na tak przygotowane podłoże wyciskać "kreski". Gdy wszystkie będą wyciśnięte, należy je oddzielić od siebie przecinając papier pomiędzy każdą wyciśniętą "kreską". Każdy churros musi być na oddzielnym kawałku papieru. Olej wlać do dużej patelni, albo innego szerokiego naczynia. Do rozgrzanego tłuszczu wkładać churros, trzymając palcem za papier. (ciasto powinno samo odlepić się od papieru). Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone churros wykładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Polać przygotowanym lukrem.