Oponki pieczone

 

 

Nowy

SKŁADNIKI(ok. 17 sztuk)

ok. 200 g mąki pszennej; 180 g białego, półtłustego sera (zmielonego, bez grudek); 1 i 1/2 łyżki cukru; 100 g roztopionego masła; 4 łyżki mleka; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; cukier puder do posypania

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do przesianej mąki z sodą, dodać ser, cukier, mleko i roztopione masło. Ciasto zagnieść. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Szklanką wykrawać duże krążki, a kieliszkiem w środku mały krążek. Oponki przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Piec w temperaturze 190 stopni przez 10 minut. Gotowe oponki posypać cukrem pudrem.

Opinie

Napisz opinię

Oponki pieczone

Oponki pieczone

SKŁADNIKI(ok. 17 sztuk)

ok. 200 g mąki pszennej; 180 g białego, półtłustego sera (zmielonego, bez grudek); 1 i 1/2 łyżki cukru; 100 g roztopionego masła; 4 łyżki mleka; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej; cukier puder do posypania

13 other products in the same category: