Torcik truskawkowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

500 g świeżych truskawek; 90 ml śmietany 30%; 2-3 łyżki cukru pudru; 2 galaretki o smaku truskawkowym; kilka świeżych truskawek do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Biszkopt zrobić według przepisu podanego tutaj (w tym przepisie został zrobiony mały biszkopt, z połowy produktów. Forma okrągła o średnicy 20 cm). Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na kawałki i zmielić blenderem. Do zmiksowanych owoców dodać cukier puder oraz śmietankę. Jedną galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i przestudzoną dolać do truskawek, a drugą rozpuścić w 1/2 szklanki i również dolać do owoców. Na upieczony biszkopt wylać przygotowaną masę i wstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowy wyciągnąć z formy i udekorować truskawkami.

Opinie

Napisz opinię

Torcik truskawkowy

Torcik truskawkowy