Sernik waniliowo-czekoladowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI NA CIASTO (spód i góra)
300 g pszennej mąki; 100 g cukru pudru; 200 g margaryny; 2 łyżki 18% śmietany; 2 łyżki kakao

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ
700 g sera (w przepisie wykorzystano naturalny serek z wiaderka); 1/2 szklanki cukru; 2 łyżki cukru pudru; 1 cukier wanilinowy; ok. 10 kropel aromatu waniliowego; 2 żółtka i 1 jajko; opakowanie budyniu waniliowego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki na ciasto umieścić w misce. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i schować na 1 godzinę do lodówki.

Jajka ubić z cukrem, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Gdy masa z jaj i cukrów będzie puszysta, dodać ser, budyń i aromat waniliowy. Blachę posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Spód blaszki wylepić częścią ciasta. Następnie na ciasto wyłożyć masę serową. Na wierzch masy serowej poukładać cienkie kawałki ciasta, które zostało. Piec ok. 1 godzinę w 160 stopniach.

UWAGA!

Wymiary blachy to 25 cm x 36 cm. Może być mniejsza blaszka, wtedy ciasto będzie wyższe.

Opinie

Napisz opinię

Sernik waniliowo-czekoladowy

Sernik waniliowo-czekoladowy

13 other products in the same category: