SAŁATKA W OGÓRKOWYCH ŁÓDECZKACH View larger

Sałatka w ogórkowych łódeczkach

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

2 długie ogórki; 100 g szynki np. konserwowej; 3 grubsze plasterki żółtego sera; 3 rzodkiewki; 1 łyżka kukurydzy z puszki; 1 czubata łyżka majonezu ("Delikatny" o niższej zawartości tłuszczu); 1 łyżka naturalnego jogurtu; pieprz do smaku; sól do smaku; rzeżucha lub szczypiorek do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Szynkę, ser oraz rzodkiewki pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Dodać kukurydzę, majonez oraz jogurt. Dodać sól i pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszać. Ogórki umyć, obrać ze skórki (jeśli ktoś woli ze skórką, to nie obierać) i przekroić na połówki. Każdą połówkę ogórka przekroić wzdłuż. Wydrążyć środki, a w to miejsce włożyć sałatkę. Udekorować pokrojonym szczypiorkiem lub rzeżuchą.

Opinie

Napisz opinię

Sałatka w ogórkowych łódeczkach

Sałatka w ogórkowych łódeczkach

23 other products in the same category: