Sałatka owocowa z orzechami włoskimi

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 pomarańcza; 1 dojrzałe kiwi; 1 dojrzała gruszka; garść orzechów włoskich; 200 g naturalnego jogurtu; 2 łyżki cukru (w przepisie użyto trzcinowego); 1 łyżka wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Owoce obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i przełożyć do miski. Do małego rondla wsypać cukier i wlac wodę. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy cukier rozpuści się dodać pokrojone orzechy i mieszać do momentu kiedy będą całkowicie obtoczone karmelem. Gotowe orzechy przełożyć do pokrojonych owoców. Całość polać jogurtem i wymieszać.

Opinie

Napisz opinię

Sałatka owocowa z orzechami włoskimi

Sałatka owocowa z orzechami włoskimi

23 other products in the same category: