KREM JARZYNOWY Z KISZONYM OGÓRKIEM

SKŁADNIKI
  • 2 l wody
  • 1/2 kg ziemniaków
  • ok. 1/2 kg selera
  • 2 pietruszki
  • ok. 470 g marchewki
  • 3-4 średnie ogórki kiszone
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • świeży koper
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Ziemniaki, pietruszkę, marchewkę oraz seler obrać, umyć, pokroić na kostkę i przełożyć do dużego garnka. Dolać wodę
  • Gotować do miękkości warzyw
  • Następnie pokroić ogórki kiszone na małe kawałki i dodać do ugotowanych warzyw
  • Po 15 minutach zmiksować blenderem wszystkie produkty znajdujące się w garnku
  • Dodać śmietanę i świeży, pokrojony koperek. Całość wymieszać
  • Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Porcja 100 g ma ok. 17 kcal