SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY View larger

Surówka z kiszonej kapusty

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
ok. 200 g kiszonej kapusty; 1 mała marchewka lub 1/2 dużej; 1/2 średniego jabłka; 1/2 cebuli; 2 łyżki oliwy lub oleju; pieprz; 1 łyżeczka cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kapustę pokroić i przełożyć do miski. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do miski z kapustą. Cebulę pokroić na drobną kostkę i dodać do reszty składników. Polać oliwą. Dodać cukier oraz pieprz i całość dobrze wymieszać. Odstawić na ok. 20 minut.

Opinie

Napisz opinię

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

SKŁADNIKI
ok. 200 g kiszonej kapusty; 1 mała marchewka lub 1/2 dużej; 1/2 średniego jabłka; 1/2 cebuli; 2 łyżki oliwy lub oleju; pieprz; 1 łyżeczka cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kapustę pokroić i przełożyć do miski. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do miski z kapustą. Cebulę pokroić na drobną kostkę i dodać do reszty składników. Polać oliwą. Dodać cukier oraz pieprz i całość dobrze wymieszać. Odstawić na ok. 20 minut.

23 other products in the same category: