SOLA View larger

SOLA

 

 

Nowy

SOLA żyje w wodach słonych i jest z rodziny płastug. Występuje w wielu gatunkach w Morzu Północnym i Atlantyku. Waga Soli to ok. 500 g. Mięso ma mało ości, jest chude, białe i zwarte. Cenione przez smakoszy ryb ze względu na delikatny smak. Tę rybę można smażyć w kawałkach bądź w całości (jeśli są małe) w głębokim oleju. Można też piec na grillu, gotować w wywarze lub faszerować. W sprzedaży są sole: świeże, mrożone, filety i sole wędzone.

Opinie

Napisz opinię

SOLA

SOLA

SOLA żyje w wodach słonych i jest z rodziny płastug. Występuje w wielu gatunkach w Morzu Północnym i Atlantyku. Waga Soli to ok. 500 g. Mięso ma mało ości, jest chude, białe i zwarte. Cenione przez smakoszy ryb ze względu na delikatny smak. Tę rybę można smażyć w kawałkach bądź w całości (jeśli są małe) w głębokim oleju. Można też piec na grillu, gotować w wywarze lub faszerować. W sprzedaży są sole: świeże, mrożone, filety i sole wędzone.

18 other products in the same category: