DORSZ View larger

DORSZ

 

 

Nowy

DORSZ to ryba morska. Występuje w wielu podgatunkach w wodach Oceanu Atlantyckiego i Spokojnego oraz przylegającymi do nich morzami w tym Bałtyku. Mięso dorsza jest białe, chude, lekko strawne i niskokaloryczne. Ma delikatną strukturę przez co bardziej nadaje się do smażenia w panierce lub cieście. Podczas gotowania łatwo się rozpada.

W sklepie można dostać dorsze świeże, mrożone, wędzone rzadziej suszone (tzw. sztokfisz).

Z dorsza uzyskuje się też wątróbki konserwowane w oleju lub spożywane na świeżo. oraz ikrę do wyrobu past.

Opinie

Napisz opinię

DORSZ

DORSZ

DORSZ to ryba morska. Występuje w wielu podgatunkach w wodach Oceanu Atlantyckiego i Spokojnego oraz przylegającymi do nich morzami w tym Bałtyku. Mięso dorsza jest białe, chude, lekko strawne i niskokaloryczne. Ma delikatną strukturę przez co bardziej nadaje się do smażenia w panierce lub cieście. Podczas gotowania łatwo się rozpada.

W sklepie można dostać dorsze świeże, mrożone, wędzone rzadziej suszone (tzw. sztokfisz).

Z dorsza uzyskuje się też wątróbki konserwowane w oleju lub spożywane na świeżo. oraz ikrę do wyrobu past.

18 other products in the same category: