WĘGORZ EUROPEJSKI View larger

WĘGORZ

 

 

Nowy

WĘGORZ jest rybą wędrowną. Tarło odbywa w Morzu Sargassowym. Narybek wędruje do wód słodkich. Tam osiąga dojrzałość. W Polskich wodach samce osiągają długość 50 cm, a samice do 1,5 m. Waga takich ryb osiąga nawet 6 kg. Mięso węgorza jest tłuste. Można je gotować, smażyć, piec na grillu, dusić lub przyrządzić w galarecie.

UWAGA!

Mięso swieżego węgorza psuje się dosyć szybko, dlatego po sprawieniu należy od razu poddać je obróbce kulinarnej. Wędzony węgorz może być przechowywany w lodówce do dwóch tygodni.

Opinie

Napisz opinię

WĘGORZ

WĘGORZ

WĘGORZ jest rybą wędrowną. Tarło odbywa w Morzu Sargassowym. Narybek wędruje do wód słodkich. Tam osiąga dojrzałość. W Polskich wodach samce osiągają długość 50 cm, a samice do 1,5 m. Waga takich ryb osiąga nawet 6 kg. Mięso węgorza jest tłuste. Można je gotować, smażyć, piec na grillu, dusić lub przyrządzić w galarecie.

UWAGA!

Mięso swieżego węgorza psuje się dosyć szybko, dlatego po sprawieniu należy od razu poddać je obróbce kulinarnej. Wędzony węgorz może być przechowywany w lodówce do dwóch tygodni.

18 other products in the same category: