Ciastka bezglutenowe z żurawiną View larger

Ciastka bezglutenowe z żurawiną

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (ok. 22 sztuki)
100 g mąki konopnej; 100 g mąki z cieciorki; 120 g mąki ziemniaczanej; szczypta soli; 2 łyżeczki sody; 2 czubate łyżki kakao; 160 g cukru trzcinowego; 1 garść suszonej żurawiny; 160 ml jogurtu naturalnego; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 7 łyżeczek pasty Tahini; 1 łyżka płynnego miodu oraz olej kokosowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W większej misce umieścić składniki suche: mąkę konopną, mąkę z cieciorki, mąkę ziemniaczaną, sól, sodę, kakao, cukier trzcinowy oraz żurawinę. W osobnym naczyniu umieścić jogurt, ekstrakt waniliowy, pastę Tahini oraz miód. Mokre składniki wymieszać, następnie partiami dodawać suche składniki. Masa będzie dosyć gęsta i klejąca. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Formować ciastka rękoma natłuszczonymi olejem kokosowym. (Jedna łyżka od zupy, to jedno ciastko).
Uformowane ciastka ułożyć na blasze. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut. Upieczone wyłożyć na kratkę i ostudzić.

Opinie

Napisz opinię

Ciastka bezglutenowe z żurawiną

Ciastka bezglutenowe z żurawiną

30 other products in the same category: