Puree z dyni

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piekarnik nastawić na 180 stopni. Dynię umyć, pokroić na 3-5 cm kawałki i ułożyć
w brytwance lub żaroodpornym naczyniu. Całość przykryć folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka). Piec ok. 80 do 100 minut.
Najlepiej po godzinie sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy dynia jest już miękka. Jeśli jest odpowiedniej miękkości, wyłączyć piekarnik i pozostawić ją do wystygnięcia.
Miąższ upieczonej dyni obrać ze skórki, przełożyć do naczynia i zmiksować
na gładką masę za pomocą blendera. Gotowe puree można mrozić w pojemniczkach lub workach foliowych. W lodówce można ją przechowywać do kilku dni.

Opinie

Napisz opinię

Puree z dyni

Puree z dyni

30 other products in the same category: