Sok z owoców pigwowca japońskiego View larger

Sok z owoców pigwowca japońskiego

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

1,5 kg owoców pigwowca japońskiego; 1 kg cukru

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Owoce przekroić na ćwiartki, pozbyć się gniazd nasiennych, umyć i przełożyć do garnka. Zasypać cukrem i poczekać aż owoce puszczą sok. Następnie gotować ok. 45 minut na małym ogniu. Powstały sok przelać przez sitko do innego garnka, a później do wyparzonych wcześniej butelek lub małych słoiczków. Szkło szczelnie zamknąć.  Do garnka nalać wodę, włożyć butelki lub słoiczki z sokiem i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Doskonały do herbaty. 

Opinie

Napisz opinię

Sok z owoców pigwowca japońskiego

Sok z owoców pigwowca japońskiego

30 other products in the same category: