Zakwas żurkowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
10 czubatych łyżek mąki żurkowej; 500 ml ciepłej, przegotowanej wody; dodatkowo - szklany słoik lub dzban oraz kawałek folii aluminiowej do przykrycia słoika

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podaną ilość mąki przesypać do czystego słoika lub dzbanka. Dolać wodę, dokładnie wymieszać i przykryć. Odstawić w ciepłe miejsce na 2-3 dni. Otrzymany zakwas wymieszać z wodą w proporcjach 1:1 

Opinie

Napisz opinię

Zakwas żurkowy

Zakwas żurkowy

SKŁADNIKI
10 czubatych łyżek mąki żurkowej; 500 ml ciepłej, przegotowanej wody; dodatkowo - szklany słoik lub dzban oraz kawałek folii aluminiowej do przykrycia słoika

30 other products in the same category: