SCHAB WĘDZONY DOMOWY View larger

Schab wędzony domowy

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1 kg schabu; 1/4 szklanki soli peklowej; kilka ziaren ziela angielskiego; ok. 8 liści laurowych; 1 łyżeczka zmielonego pieprzu; 4-5 ząbków czosnku; garść majeranku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schab umyć i posmarować solą peklową. Umieścić mięso w misce i dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Odstawić do lodówki na 3 dni szczelnie zamknięte i codziennie obracać mięso. Na czwarty dzień przyprawić pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Dobrze wysmarować mięso i odstawić na jeszcze jedną noc do lodówki. Przed wędzeniem należy spłukać przyprawy. Wędzić ok. 6 godzin.

Opinie

Napisz opinię

Schab wędzony domowy

Schab wędzony domowy

SKŁADNIKI
1 kg schabu; 1/4 szklanki soli peklowej; kilka ziaren ziela angielskiego; ok. 8 liści laurowych; 1 łyżeczka zmielonego pieprzu; 4-5 ząbków czosnku; garść majeranku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schab umyć i posmarować solą peklową. Umieścić mięso w misce i dodać ziele angielskie oraz liście laurowe. Odstawić do lodówki na 3 dni szczelnie zamknięte i codziennie obracać mięso. Na czwarty dzień przyprawić pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Dobrze wysmarować mięso i odstawić na jeszcze jedną noc do lodówki. Przed wędzeniem należy spłukać przyprawy. Wędzić ok. 6 godzin.

30 other products in the same category: