Murzynek View larger

Murzynek

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
2 jaja, 1 szklanka cukru; 1 szklanka mleka; 1/2 szklanki oleju; 1 łyżka gorzkiego kakao; 2 łyżeczki płaskie cynamonu; 2 łyżeczki płaskie sody; 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki konfitury (np. z czarnej porzeczki); 2 szklanki mąki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleko, dżem, cynamon, olej, sodę, kakao i mąkę. Składniki dobrze wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek. Całość delikatnie wymieszać za pomocą szpatułki. Przygotowane ciasto przełożyć do niedużej, podłużnej foremki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Piec w piekarniku
nagrzanym do 170 stopni przez ok. 50 minut lub do suchego patyczka.

Opinie

Napisz opinię

Murzynek

Murzynek

30 other products in the same category: