Pieczony łosoś

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI

350 g surowego łososia; sól gruboziarnista morska; sól zwykła; pieprz świeżo mielony; świeży koperek; 2 ząbki czosnku; folia aluminiowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łososia umyć, posypać solą gruboziarnistą morską, przykryć i odstawić na noc do lodówki. Kolejnego dnia rybę opłukać i przełożyć na folię aluminiową. Następnie posolić, popieprzyć, natrzeć czosnkiem wyciśniętym przez praskę i posypać pokrojonym drobno koperkiem. Zawinąć łososia szczelnie folią i włożyć do piekarnika. Nastawić piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem i piec przez ok. 45 minut. 

Opinie

Napisz opinię

Pieczony łosoś

Pieczony łosoś

30 other products in the same category: