Chrupiące tosty z jajem sadzonym

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (1 porcja)

4 kawałki pieczywa tostowego; masło; zioła prowansalskie; 2 plasterki szynki konserwowej; 2 plasterki sera żółtego; 2 jaja; 1 łyżka margaryny; sól do smaku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Chleb posmarować masłem. Dwa kawałki pieczywa posypać ziołami i ułożyć na nich po plasterku szynki oraz sera. Kawałki chleba z szynką i serem przykryć od góry pozostałymi kromkami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec tosty do czasu aż będą rumiane. Na patelni rozpuścić margarynę i usmażyć dwa jaja. Najlepiej smażyć pod przykryciem na małym ogniu, wtedy białko się zetnie, a żółtko będzie płynne.Na każdym gotowym toście położyć jajo sadzone. Przyprawić solą do smaku.

Opinie

Napisz opinię

Chrupiące tosty z jajem sadzonym

Chrupiące tosty z jajem sadzonym

30 other products in the same category: