Bruschetta z pomidorami i bazyliowym pesto

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
1 bagietka; 4 pomidory; 4 łyżeczki pesto z bazylii; 4 ząbki czosnku; 2 łyżeczki oliwy z oliwek; sól do smaku; pieprz do smaku

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pomidory umyć, obrać ze skórek i pokroić w kosteczkę (bez pestek). Przełożyć do miseczki. Dodać pesto, wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, oliwę, sól oraz pieprz. Całość dobrze wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki. Każdy kawałek pieczywa skropić oliwą i położyć przygotowane pomidorki. Bruschetty włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec do momentu, aż będą rumiane (ok. 15 minut).

Opinie

Napisz opinię

Bruschetta z pomidorami i bazyliowym pesto

Bruschetta z pomidorami i bazyliowym pesto

SKŁADNIKI
1 bagietka; 4 pomidory; 4 łyżeczki pesto z bazylii; 4 ząbki czosnku; 2 łyżeczki oliwy z oliwek; sól do smaku; pieprz do smaku

30 other products in the same category: