Jajko w skorupce pod złotą pierzynką

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (2 porcje)
2 jaja; 1 łyżeczka masła; sól do smaku, pieprz do smaku; garść świeżego szczypiorku; bułka tarta; masło do smażenia, rzeżucha

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jaja ugotować na twardo. Nożem z ząbkami przepiłować wzdłuż ugotowane jajka. Łyżeczką delikatnie wyciągnąć żółtko oraz białko ze skorupki i przełożyć do miseczki. Dodać sól, pieprz, łyżeczkę masła i zmiksować całość blenderem na puszystą masę. Szczypior umyć, drobno pokroić i wymieszać z masą jajeczną. Gotowe nadzienie przełożyć do skorupek. Połówki jajek z farszem maczać w bułce tartej, tak, żeby bułka przykleiła się do nadzienia. Smażyć na masełku, na złoty kolor. Gotowe jajka podawać na rzeżusze. 

Opinie

Napisz opinię

Jajko w skorupce pod złotą pierzynką

Jajko w skorupce pod złotą pierzynką

SKŁADNIKI (2 porcje)
2 jaja; 1 łyżeczka masła; sól do smaku, pieprz do smaku; garść świeżego szczypiorku; bułka tarta; masło do smażenia, rzeżucha

30 other products in the same category: