Nowy
SKŁADNIKI (2 duże porcje)
250 g mięsa mielonego wołowego; 1 żółtko; 1 mała cebula; kilka podgrzybków w zalewie octowej; 1 ogórek kiszony; pieprz; sól; maggi
This product is no longer in stock
Availability date:
Tatar
SKŁADNIKI (2 duże porcje)
250 g mięsa mielonego wołowego; 1 żółtko; 1 mała cebula; kilka podgrzybków w zalewie octowej; 1 ogórek kiszony; pieprz; sól; maggi
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z mięsa ulepić kulkę. Spłaszczyć ją lekko od góry, położyć na talerzu i zrobić w niej dołek. Oddzielić białko od żółtka tak, żeby żółtko było w całości i delikatnie położyć je na mięsie. Cebulkę obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Tak samo pokroić ogórek i grzybki. Składniki ułożyć na talerzu w koło mięsa. Do przyprawienia podać sól, pieprz oraz maggi.