PARÓWKI W OSŁONIE CHLEBOWEJ View larger

Parówki w osłonie chlebowej

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
2 długie parówki; 3/4 szklanki ciepłej wody; 10 g drożdży; 1 szklanka mąki; 1 łyżeczka cukru; 1 łyżeczka soli

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z parówek ściągnąć osłonę i przeciąć je na połówki. Ciepłą wodę, drożdże i cukier połączyć dobrze ze sobą. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i mokre składniki (czyli drożdże i cukier z wodą). Wyrobić ciasto do momentu kiedy zacznie odchodzić od rąk. Odrywać kawałki ciasta i rozwałkowywać na długość troszkę większą niż długość parówki. Parówkę owinąć gotowym kawałkiem ciasta. Dobrze zlepić brzeg. Końcówki podwinąć pod spód. Na wierzchu zrobić kilka nacięć nożem. Piec w 160 stopniach 25-30 minut. 

Opinie

Napisz opinię

Parówki w osłonie chlebowej

Parówki w osłonie chlebowej

SKŁADNIKI
2 długie parówki; 3/4 szklanki ciepłej wody; 10 g drożdży; 1 szklanka mąki; 1 łyżeczka cukru; 1 łyżeczka soli

30 other products in the same category: