Nowy
SKŁADNIKI
2 długie parówki; 3/4 szklanki ciepłej wody; 10 g drożdży; 1 szklanka mąki; 1 łyżeczka cukru; 1 łyżeczka soli
This product is no longer in stock
Availability date:
Parówki w osłonie chlebowej
SKŁADNIKI
2 długie parówki; 3/4 szklanki ciepłej wody; 10 g drożdży; 1 szklanka mąki; 1 łyżeczka cukru; 1 łyżeczka soli
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z parówek ściągnąć osłonę i przeciąć je na połówki. Ciepłą wodę, drożdże i cukier połączyć dobrze ze sobą. Do miski przesiać mąkę, dodać sól i mokre składniki (czyli drożdże i cukier z wodą). Wyrobić ciasto do momentu kiedy zacznie odchodzić od rąk. Odrywać kawałki ciasta i rozwałkowywać na długość troszkę większą niż długość parówki. Parówkę owinąć gotowym kawałkiem ciasta. Dobrze zlepić brzeg. Końcówki podwinąć pod spód. Na wierzchu zrobić kilka nacięć nożem. Piec w 160 stopniach 25-30 minut.