TATAR Z ŁOSOSIA View larger

Tatar z łososia

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (1 porcja)
150 g świeżego łososia; 1 żółtko; 1 cebulka, 1 ogórek kiszony; 2 gałązki kopru; 1 łyżka grubej soli; 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Płat łososia umyć, posypać grubą solą i zmielonym pieprzem. Przełożyć do miseczki lub pojemnika, zakryć i schować na 1 dzień do lodówki. Na drugi dzień odlać wodę, która się zebrała. Mięso drobno zmielić i ułożyć na talerzyku. Cebulkę i ogórek pokroić w drobną kosteczkę i ułożyć w koło łososia. Tak samo zrobić z drobno pokrojonym koperkiem. Na wierzch łososia położyć żółtko. Można posolić i popieprzyć do smaku jeśli jest potrzeba.

Opinie

Napisz opinię

Tatar z łososia

Tatar z łososia

30 other products in the same category: