Pieczarki pod pierzynką serową

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
5 pieczarek; 1/2 cebuli; 2 łyżki masła; sól; pieprz; kawałek sera żółtego (ok. 2 łyżek startego sera)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pieczarki umyć i wykroić z nich trzony. 1 łyżkę masła rozpuścić na patelni i dodać pokrojone w kosteczkę trzony i cebulę. Dodać sól i pieprz do smaku. Gdy cebulka i trzony zrumienią się, ściągnąć z ognia patelnię. Gotowy farsz przełożyć do pieczarek i posypać startym serem żółtym. Ponownie rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni i położyć przygotowane pieczarki. Dusić pod przykryciem do momentu, kiedy pieczarki będą miękkie i rozpuści się na nich ser.

Opinie

Napisz opinię

Pieczarki pod pierzynką serową

Pieczarki pod pierzynką serową

SKŁADNIKI
5 pieczarek; 1/2 cebuli; 2 łyżki masła; sól; pieprz; kawałek sera żółtego (ok. 2 łyżek startego sera)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pieczarki umyć i wykroić z nich trzony. 1 łyżkę masła rozpuścić na patelni i dodać pokrojone w kosteczkę trzony i cebulę. Dodać sól i pieprz do smaku. Gdy cebulka i trzony zrumienią się, ściągnąć z ognia patelnię. Gotowy farsz przełożyć do pieczarek i posypać startym serem żółtym. Ponownie rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni i położyć przygotowane pieczarki. Dusić pod przykryciem do momentu, kiedy pieczarki będą miękkie i rozpuści się na nich ser.

30 other products in the same category: