SUSHI INACZEJ View larger

Sushi inaczej

 

 

Nowy

SKŁADNIKI NA SUSHI
1 i 1/2 szklanki ryżu do sushi; 2 i 1/2 szklanki wody; 2 łyżki octu ryżowo-zbożowego; 1 łyżeczka soli; 1 łyżeczka cukru; 4 algi; chrzan wasabi; ok. 150 g świeżego łososia; 2 łyżki majonezu; 1/2 dojrzałego awokado; 1 łyżka imbiru marynowanego; 1/2 świeżego ogórka; ziarna białego sezamu

PROPOZYCJA SOSU
2 łyżki majonezu, 1 łyżka keczupu pikantnego, 1 łyżeczka sosu chilli

 

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż ugotować w proporcjach podanych w składnikach. Do gotującego się ryżu dodać ocet, sól i cukier. Gotować tak długo, jak podane jest w instrukcji na opakowaniu ryżu do sushi. Gdy ryż będzie gotowy, odstawić go na bok do momentu aż przestygnie. Rybę, awokado i ogórka pokroić w paski. Matę babusową owinąć kilka razy folią spożywczą. Na tak przygotowane podłoże położyć algi, a na nie nałożyć równomiernie ryż. (palce można moczyć w wodzie, wtedy ryż swobodniej będzie się nalepiać na algi). Gdy całe algi będą wyklejone ryżem posmarować cienką warstwę majonezem i wasabi. 3-4 cm od góry, wzdłuż górnej krawędzi ułożyć rybę, awokado, ogórek i marynowany imbir. Zwinąć raz i znowu można ułożyć awokado. Zwinąć do końca. Pokroić na kawałki i posypać sezamem.

Opinie

Napisz opinię

Sushi inaczej

Sushi inaczej

SKŁADNIKI NA SUSHI
1 i 1/2 szklanki ryżu do sushi; 2 i 1/2 szklanki wody; 2 łyżki octu ryżowo-zbożowego; 1 łyżeczka soli; 1 łyżeczka cukru; 4 algi; chrzan wasabi; ok. 150 g świeżego łososia; 2 łyżki majonezu; 1/2 dojrzałego awokado; 1 łyżka imbiru marynowanego; 1/2 świeżego ogórka; ziarna białego sezamu

PROPOZYCJA SOSU
2 łyżki majonezu, 1 łyżka keczupu pikantnego, 1 łyżeczka sosu chilli

 

30 other products in the same category: