GRUSZKI W SZYNCE PROSCIUTTO View larger

Gruszki w szynce prosciutto

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
1 gruszka; kilka plastrów szynki prosciutto; rukola (może być sałata); oliwa z oliwek; pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gruszkę umyć, przekroić na pół i wyciąć środek z pestkami. Połówki pokroić na grubsze plastry. Każdy kawałek gruszki owinąć szynką. Skropić talerz oliwą. Na talerzu poukładać liście rukoli, a na rukolę, kawałki gruszek owinięte szynką. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Rukola ma pikantny smak, co sprawia, że przekąska ciekawie smakuje. Można rukolę zastąpić sałatą, jeśli ktoś woli łagodne smaki.

Opinie

Napisz opinię

Gruszki w szynce prosciutto

Gruszki w szynce prosciutto

30 other products in the same category: