GRILLOWANE PLASTRY ZIEMNIAKA Z ROZMARYNEM View larger

Grillowane plastry ziemniaka z rozmarynem

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
5 ziemniaków; 1 łyżka grubej soli kamiennej; 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu; 2 gałązki świeżego, pokrojonego rozmarynu; garść posiekanej, świeżej natki pietruszki

MARYNATA DO ZIEMNIAKÓW
2 łyżki miodu; 2 łyżki soku z cytryny; 4 łyżki oleju

Składniki na marynatę wymieszać ze sobą.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ziemniaki umyć i pokroić w grube plastry (można wcześniej ugotować w wodzie bądź ugotować na parze, do momentu, kiedy będą prawie miękkie).

Następnie przełożyć je na patelnię grillową. Opiekać z dwóch stron. Zrumienione ziemniaki poukładać na talerzu. Doprawić solą, pieprzem, posypać świeżym rozmarynem oraz pietruszką. Polać przygotowaną marynatą. 

Opinie

Napisz opinię

Grillowane plastry ziemniaka z rozmarynem

Grillowane plastry ziemniaka z rozmarynem

30 other products in the same category: