USZKA A’LA PĄCZKI View larger

Uszka a’la pączki

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI
średniej wielkości grzyby (mogą być podgrzybki, prawdziwki, pieczarki); masło do smażenia; sól; pieprz; 10 g drożdży; 250 g mąki; 1 jajo; 1/2 szklanki mleka; 1 łyżka masła; 1 płaska łyżeczka cukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby pokroić w małą kostkę. Następnie usmażyć na maśle z dodatkiem soli i pieprzu.

Przygotować ciasto. Drożdże połączyć z letnim mlekiem i cukrem. Gotowy zaczyn przelać do mąki. Dodać jajo i masło. Zagnieść ciasto. Gdy będzie dobrze wyrobione, rozwałkować je. Następnie wykrawać w nim kółeczka. Na każdy wycięty kawałek położyć grzybowy farsz. Brzegi dokładnie skleić (kształt pierogów). Smażyć w głębokim (rozgrzanym) oleju. Gotowe uszka mają być rumiane. Wyciągać na papierowy ręcznik. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 

Opinie

Napisz opinię

Uszka a’la pączki

Uszka a’la pączki

30 other products in the same category: