WIELOZIARNISTE BUŁKI DOMOWE View larger

Wieloziarniste bułki domowe

 

 

Nowy

SKŁADNIKI (ok. 10 sztuk)
1/2 kg mąki pszennej; 1 szklanka otrąb pszennych; 1/2 szklanki zmielonego siemienia lnianego; 1/2 szklanki płatków owsianych; 2 płaskie łyżki łuskanych pestek dyni; 1 płaska łyżka soli; 1/2 łyżki cukru; 400 ml ciepłej wody; 40 g drożdży

More details

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zrobić rozczyn. W 400 ml ciepłej wody rozpuścić drożdże z cukrem. Osobno wymieszać ze sobą suche składniki. Rozczyn i suche (wymieszane) składniki połączyć ze sobą. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodać więcej mąki. Ulepić bułki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym. Poczekać ok. 15 minut aż trochę wyrosną. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni do czasu kiedy będą rumiane (ok. 30 minut). Sprawdzać, co jakiś czas patyczkiem, czy w środku są już upieczone. 

Opinie

Napisz opinię

Wieloziarniste bułki domowe

Wieloziarniste bułki domowe

SKŁADNIKI (ok. 10 sztuk)
1/2 kg mąki pszennej; 1 szklanka otrąb pszennych; 1/2 szklanki zmielonego siemienia lnianego; 1/2 szklanki płatków owsianych; 2 płaskie łyżki łuskanych pestek dyni; 1 płaska łyżka soli; 1/2 łyżki cukru; 400 ml ciepłej wody; 40 g drożdży

24 other products in the same category: