Bułeczki Dukan’a

 

 

Nowy

SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

SKŁADNIKI (10 bułeczek)
2 jaja; kostka chudego twarogu (200 g); 10-12 łyżek otrąb owsianych i pszennych; 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Twaróg rozgnieść lub zmielić. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Jeśli po dodaniu otrąb ciasto nadal będzie mokre, należy dosypać więcej otrąb. Formować bułeczki z jednej czubatej łyżki. Gotowe bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Piec  w temp. 170°C, ok. 35-40 minut.

Jedna bułka ma 50 kcal (gdy w przepisie zostanie użytych 6 łyżek otrąb owsianych

i 6 łyżek otrąb pszennych)

Opinie

Napisz opinię

Bułeczki Dukan’a

Bułeczki Dukan’a



23 other products in the same category: