OSTRYGI View larger

OSTRYGI

 

 

Nowy

Mięso jest kremowoszare, soczyste,  ma charakterystyczny zapach morza. Ostrygi sprzedaje się głównie świeże – żywe w zamkniętych muszlach  lub wcześniej otwarte i pozostawione w połówce muszli (u nas są trudno dostępne, głównie w dobrych restauracjach). Przysmakiem są ostrygi surowe. Wyjęte z muszli można podpiec na ruszcie, obgotować, podsmażyć albo usmażyć w cieście. 
Nasza rada: Ostrygi otwiera się za pomocą specjalnego nożyka, który trzeba wbić pomiędzy obie części muszli, podważyć górną część i oderwać ją palcami. Świeże ostrygi podaje się na pokruszonym lodzie, z cytryną i białym pieprzem.

Opinie

Napisz opinię

OSTRYGI

OSTRYGI

Mięso jest kremowoszare, soczyste,  ma charakterystyczny zapach morza. Ostrygi sprzedaje się głównie świeże – żywe w zamkniętych muszlach  lub wcześniej otwarte i pozostawione w połówce muszli (u nas są trudno dostępne, głównie w dobrych restauracjach). Przysmakiem są ostrygi surowe. Wyjęte z muszli można podpiec na ruszcie, obgotować, podsmażyć albo usmażyć w cieście. 
Nasza rada: Ostrygi otwiera się za pomocą specjalnego nożyka, który trzeba wbić pomiędzy obie części muszli, podważyć górną część i oderwać ją palcami. Świeże ostrygi podaje się na pokruszonym lodzie, z cytryną i białym pieprzem.

8 other products in the same category: