KRAB View larger

KRAB

 

 

Nowy

Podczas gotowania pancerz kraba zmienia kolor z szaroburego na czerwony. Mięso jest delikatne, białe w kleszczach i ciemne w pancerzu. Całe kraby można u nas kupić rzadko i tylko mrożone. Żywe sprowadza się sporadycznie, głównie do restauracji. W sprzedaży są kraby w puszkach. Mięso nadaje się na suflet, do sałatki. Można je podać jako główne danie.
Nasza rada: Po ugotowaniu całego kraba oderwij odnóża i kleszcze, następnie wyjmij mięso łyżką. Kleszcze rozbija się młotkiem. W dekoracyjnej skorupie można podać suflet lub sałatkę.
Uwaga: paluszki krabowe to z reguły imitacja mięsa krabowego. Produkuje się je z białej ryby, zwykle mintaja. Aby falsyfikat był możliwie doskonały, stosuje się barwnik, który nadaje paluszkom czerwony kolor.

Opinie

Napisz opinię

KRAB

KRAB

Podczas gotowania pancerz kraba zmienia kolor z szaroburego na czerwony. Mięso jest delikatne, białe w kleszczach i ciemne w pancerzu. Całe kraby można u nas kupić rzadko i tylko mrożone. Żywe sprowadza się sporadycznie, głównie do restauracji. W sprzedaży są kraby w puszkach. Mięso nadaje się na suflet, do sałatki. Można je podać jako główne danie.
Nasza rada: Po ugotowaniu całego kraba oderwij odnóża i kleszcze, następnie wyjmij mięso łyżką. Kleszcze rozbija się młotkiem. W dekoracyjnej skorupie można podać suflet lub sałatkę.
Uwaga: paluszki krabowe to z reguły imitacja mięsa krabowego. Produkuje się je z białej ryby, zwykle mintaja. Aby falsyfikat był możliwie doskonały, stosuje się barwnik, który nadaje paluszkom czerwony kolor.

8 other products in the same category: