Likier jajeczny View larger

Likier jajeczny

 

 

Nowy

SKŁADNIKI
4 żółtka; 1 cukier waniliowy; 2 łyżki cukru; 3 łyżki serka mascarpone; 3-4 łyżki spirytusu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka przełożyć do niewielkiej miski, dodać do nich cukier waniliowy i cukier. Całość ubić na puszystą masę. Do gotowej masy dodać serek i spirytus. Wymieszać dobrze mikserem. Przelać do butelki.

Opinie

Napisz opinię

Likier jajeczny

Likier jajeczny

SKŁADNIKI
4 żółtka; 1 cukier waniliowy; 2 łyżki cukru; 3 łyżki serka mascarpone; 3-4 łyżki spirytusu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka przełożyć do niewielkiej miski, dodać do nich cukier waniliowy i cukier. Całość ubić na puszystą masę. Do gotowej masy dodać serek i spirytus. Wymieszać dobrze mikserem. Przelać do butelki.

20 other products in the same category: