SŁONINA (WIEPRZOWINA) View larger

SŁONINA (WIEPRZOWINA)

 

 

Nowy

Jest to warstwaru tłuszczu grubości od 2 do 10 cm, występująca pod skórą na grzbiecie i karku świń. Używana do wileu potraw. Służy do smażenia i okraszania potraw, a także do owijania chudych mięs, dziczyzny i drobiu przeznaczonego do pieczenia. Słonina często przetapiana jest na smalec. Ponoć najlepszy kotlet schabowy i frytki są na nim smażone.

Opinie

Napisz opinię

SŁONINA (WIEPRZOWINA)

SŁONINA (WIEPRZOWINA)

Jest to warstwaru tłuszczu grubości od 2 do 10 cm, występująca pod skórą na grzbiecie i karku świń. Używana do wileu potraw. Służy do smażenia i okraszania potraw, a także do owijania chudych mięs, dziczyzny i drobiu przeznaczonego do pieczenia. Słonina często przetapiana jest na smalec. Ponoć najlepszy kotlet schabowy i frytki są na nim smażone.

29 other products in the same category: